Nauka o administrowaniu - Kowalewski, Stanisław. (Książka i Wiedza, 1975)
Treść nauki o administrowaniu oraz jej stosunek do innych nauk. Organizacja indywidualnego stanowiska pracy w administracji. Rozpiętość kierowania oraz podział zadań między stopnie administracji.
Stanisław Kowalewski.
Keywords: Administracja; Zarządzanie; Organizacja