Podstawy konstrukcji maszyn - Dietrych, Janusz.; Kocańda, Stanisław.; Korewa, Witold. (Wydaw. Naukowo-Techniczne, 1971)
[Książka jest pierwszą częścią pracy "Podstawy konstru kcji maszyn" skałądającej się z trzech części. Obejmuje teorię konstruowania,wiadomości o materiałach konstrukcyjnych i wytrzymałości materiałów oraz tolerancji i pasowania w budowie maszyn.]
Janusz Dietrych, Stanisław Kocańda, Witold Korewa.
Keywords: Materiałoznawstwo; Konstrukcja maszyn; maszynoznawstwo