Obsługa motopomp: podręcznik dla ochotniczych straży pożarnych - Mazur, Stanisław.; Myśliwiec, Tadeusz. (Instytut Wydawniczy CRZZ, 1973)
Podręcznik zawiera najważniejsze wiadomości z zakresu budowy i eksploatacji motopomp stosowanych w jednostkach straży pożarnej. Omówiono działanie i budowę podstawowych zespołów i układów motopompy, jej wyposażenie, stosowane paliwa, oleje i smary oraz bieżącą i okresową konserwację. Wiadmości uzupełniono wskazówkami prawidłowej i bezpiecznej obsługi sprzętu w czasie akcji gaśniczych w różnych warunkach terenowych i eksploatacyjnych.
Stanisław Mazur, Tadeusz Myśliwiec.
Keywords: Motopompy