Ochrona przeciwpożarowa dużych obiektów handlowych - Skaźnik, Marian. (EKO-POŻ sp.z o.o., 1998)
Wśród realizowanych ostatnio w Polsce inwestycji szczególne miejsce zajmują duże domy handlowe. Obiekty te projektują i realizują w większości inwestorzy zagraniczni nie w pełni zorientowani w obowiązujących w naszym kraju przepisach prawnych regulujących zagadnienie ich zabezpieczenia przeciwpożarowego. Publikacja ta powstała z myślą o projektantach, wykonawcach i zarządzających dużymi obiektami handlowymi.
Marian Skaźnik.
Keywords: Obiekty handlowe; Budownictwo; Zabezpieczenie przeciwpożarowe