Zbiór zadań z fizyki dla kandydatów na studia techniczne - Fabiański, Bolesław.; Paczkowski, Zdzisław. (Wydaw.Politechniki Warszawskiej, 1985)
Przedstawiono przykładowe zadania z fizyki dla kandytatów na studia techniczne
Bolesław Fabiański, Zdzisław Paczkowski.
Keywords: Szkoły wyższe; fizyka