Słownik encyklopedyczny: filozofia - Vesey, Godfrey.; Foulkes, Paul. (Wydawnictwo RTW, 1997)
[Słownik spełnia trzy ważne kryteria dla prac tego rodzaju. Jest obiektywny, reprezentatywny, ma charakter autorski. Uwidocznione jest to zwłaszcza hasłach problemowych oraz w interpretacjach systemów filozoficznych i w wizerunkach prezentowanych filozofów.]
Godfrey Vesey, Paul Foulkes ; red.nauk. Magdalena Środa.
Keywords: słownik; Filozofia