Ceremoniał pożarniczy (Komenda Główna Państwowej Straży Pożarnej, 1998)
Przewodnik wydany na mocy decyzji Nr 33/97 Komendanta Głównego PSP. Ma on na celu ustalenie jednolitych form organizacji i prowadzenia uroczystości pożarniczych. Wprowadzony do użytku służbowego w jednostkach organizacyjnych.
red. Tadeusz Głowacki, Krzysztof Machowski, Dorota Krawczak, Barbara Zamorska.
Keywords: regulamin; Organizacja straży pożarnych; Ceremoniał pożarniczy