Kierowanie ludźmi - Tokarski, Stefan. (Wydaw. Miscellanea, 1997)
Adresatem są kierownicy, którzy chcą rozwinąć swe umiejętności techniczne i społeczno-psychologiczne. Omówiono pojęcie "kierowanie" oraz zagadnienia: osobowościowe uwarunkowania kierowania, sytuacyjne determinanty kierowania, grupowo-środowiskowe i pragmatyczne podejście do kierowania.
Stefan Tokarski.
Keywords: Socjologia; Psychologia; Kierowanie