Fraktale i chaos - Kudrewicz, Jacek. (Wydaw. Naukowo-Techniczne, 1996)
[Wprowadzenie w problematykę fraktali (obiektów geomet rycznych) i zjawisk chaotycznych. Omówiono ważniejsze pojęcia, twierdzenia i właściwości niezbędne do zrozumienia przedstawionej tematyki. Zamieszczono przykłady wraz z rysunkami fraktali otrzymanych za pomocą komputera. Książka przeznaczona dla studentów kierunków matematyczno - przyrodniczych i technicznych]
Jacek Kudrewicz.
Keywords: informatyka; Matematyka