Ochrona danych w sieci i intersieci: w teorii i praktyce - Stalligs, William. (Wydaw. Naukowo-Techniczne, 1997)
[Omówiono zasady i praktykę zabezpieczania informacji: szyfrowanie konwencjonalne, szyfrowanie z kluczem jawnym, sygnały cyfrowe. Przedstawiono metody zabezpieczania informacji przed wirusami i intruzami.]
William Stalligs ; tł. Katarzyna Kulpa, Krzysztof Robert Maron.
Keywords: informatyka