Instalacje elektryczne - Markiewicz, Henryk. (Wydaw. Naukowo-Techniczne, 2000)
Zagadnienia związane z projektowaniem, wykonywaniem oraz eksploatacją instalacji elektrycznych: zasady działania, właściwości i przeznaczenie urządzeń elektrycznych; warunki techniczne instalacji elektrycznych. Publikacja przeznaczona dla studentów wydziałów elektrycznych wyższych szkół technicznych oraz dla inżynierów i techników elektryków zajmujących się projektowaniem i wykonawstwem oraz eksploatacją instalacji elektrycznych.
Henryk Markiewicz.
Keywords: Projektowanie; Instalacje elektryczne