Ochrona przeciwpożarowa w gminie: materiały informacyjne i pomocnicze (Instytut Wydawniczy CRZZ, 1980)
Zawarte materiały opracowano w sposób ramowy, pozwalający na ich dostosowanie do różnorodnych warunków i potrzeb poszczególnych gmin z zakresu ochrony przeciwpożarowej, a tym samym pozostawiający pole niezbędne dla inwencji miejscowych działaczy i pracowników. Przedstawiono m.in. zadania i uprawnienia naczelnika gminy, zadania komendanta gminnych straży pożarnych, OSP, samokontrolę przeciwpożarową a także różne wzory i załączniki.
oprac. Zdzisław Radwański ; red. Wojciech Bukat.
Keywords: gmina; Ochrona przeciwpożarowa; Gospodarka przestrzenna; Administracja