Sprzęt do wytwarzania piany gaśniczej - Derecki, Tadeusz.; Wawrzyński, Wiktor. (Instytut Wydawniczy Związków Zawodowych, 1981)
W broszurze omówiono konstrukcję sprzętu do wytwarzania piany ciężkiej, średniej i lekkiej oraz zagadnienia teoretyczne i praktyczne związane ze stosowaniem tego sprzętu w ochronie przeciwpożarowej.
Tadeusz Derecki, Wiktor Wawrzyński.
Keywords: Środki gaśnicze i neutralizujące; Środki gaśnicze pianotwórcze; Sprzęt pożarniczy