Dochodzenia popożarowe: zagadnienia wybrane - Borowski, Paweł. (Arkady, 1974)
Omówiono wybrane zagadnienia związane z badaniem miejsca pożaru, ustalaniem przyczyn powstania i rozszerzania się pożaru, prowadzeniem akcji ratowniczo-gaśniczej od strony potrzeb dochodzenia popożarowego.
Paweł Borowski.
Keywords: przyczyny wybuchu; Pożary - powstawanie; Przyczyny pożaru; Dochodzenie popożarowe