Informator o środkach gaśniczych - Wilczkowski, Stefan.; Sitkiewicz, Jerzy. (Biuro Wydawnicze "CHEMIA", 1974)
Zadaniem informatora jest przekazanie czytelnikom pod stawowych, niezbędnych wiadomości o aktualnych krajowych i zagranicznych środkach gaśniczych jakie proddukowano w latach 70-tych XX wieku.
Stefan Wilczkowski, Jerzy Sitkiewicz.
Keywords: Środki gaśnicze pianotwórcze; informator; środki powierzchniowo-czynne