Środki ogniochronne - Lindner, Jan. (Instytut Wydawniczy Związków Zawodowych, 1985)
W broszurze omówiono środki ognioochronne i zakres ich stosowania.Szczególną uwagę zwrócono na charakterystykę krajowych środków ognioochronnych. Uwzględniono przy tym jedynie te środki, których produkcja została podjęta na skalę przemysłową i które przez Komendanta PSP zostały dopuszczone do stosowania w ochronie przeciwpożarowej (stan prawny: 1972 r.).
Jan Lindner.
Keywords: Środki ogniochronne; Ochrona przeciwpożarowa