Straże pożarne w akcjach ratownictwa technicznego - Smolak, Leszek. (Instytut Wydawniczy CRZZ, 1980)
Niniejsza praca jest pierwszym, tak szerokim opisem udziału straży w interwencjach nie związanych bezpośrednio z gaszeniem pożarów. Na poziomie średnim przedstawia najistotniejsze zagadnienia związane z udziałem straży w ratownictwie technicznym.
Leszek Smolak.
Keywords: BHP; Katastrofy; Sprzęt ratowniczy; Ratownictwo techniczne