Magazynowanie nawozów mineralnych - Orłowski, Andrzej. (Instytut Wydawniczy CRZZ, 1972)
W broszurze podano krótką charakterystykę nawozów mineralnych i chemicznych środków ochrony roślin, zasady ich magazynowania i składowania, zanalizowano przyczyny zagrożenia pożarowego podczas magazynowania i składowania tych substancji. Omówiono środki zabezpieczające przed pożarem, opisano magazyny podając warunki jakim powinny odpowiadać, a także wskazania porządkowe i zasady postępowania w przypadku pożaru. Broszura przeznaczona jest przede wszystkim dla pracowników straży pożarnych, magazynierów i osób dozorujących.
Andrzej Orłowski.
Keywords: Przyczyny pożaru; Prognozowanie zagrożeń; składy/hurtownie; magazyny; Substancje chemiczne