Wentylacja pożarowa - Mizieliński, Bogdan. (Wydaw.Politechniki Warszawskiej, 1985)
W skrypcie przedstawiono podstawowe informacje dotyczące wentylacji pożarowej jako elementu ochrony przeciwpożarowej w obiektach budowlanych.
Bogdan Mizieliński.
Keywords: Techniczne systemy zabezpieczeń; Instalacje i urządzenia przeciwpożarowe; Systemy zabezpieczenia przeciwpożarowego; klapy oddymiające; Prognozowanie zagrożeń