Wybór tekstów o tematyce pożarniczej do nauki języka angielskiego - Malczyk-Sypek, Joanna. (Szkoła Główna Służby Pożarniczej, 2000)
Podręcznik zawiera teksty o tematyce pożarniczej: spalanie, gaszenie pożarów, systemy i środki gaśnicze i neutralizujące, sprzęt pożarniczy, taktyka walki z pożarami, systemy automatycznego wykrywania pożarów, szkolenie.
Joanna Malczyk-Sypek.
Keywords: Pożarnictwo; podręcznik; język angielski