System rynkowy: podstawy mikro i makroekonomii - Nasiłowski, Mieczysław. (Wydaw. Key Tex, 1998)
Książka składa się z 5 części: wprowadzenia do ekonomii; kursu podstawowego z zakresu mikroekonomii; kursu podstawowego z zakresu makroekonomii; kursu wyższego z zakresu makroekonomii oraz - przemiany instytucjonalne w świecie po II wojnie światowej.
Mieczysław Nasiłowski.
Keywords: Ekonomia