Sprawne zarządzanie organizacją: zarys teorii i praktyki - Kieżun, Witold. (Szkoła Główna Handlowa, 1997)
Podręcznik jest próbą połączenia dorobku naukowego i praktyki dydaktycznej Kanady i Polski. Nawiązuje do idei podejścia systemowego, łączącego organizację z bogatym kontekstem zewnętrznym określającym całość powiązań ekonomicznych, technologicznych i społecznopolitycznych. Przedstawiono nie tylko wiedzą teoretyczną, ale i szeroką gamą rozwiązań i przykładów praktycznych.
Witold Kieżun.
Keywords: zarządzanie organizacyjne; Kierowanie; Organizacja