Ubrania ochrony przeciwchemicznej - Guzewski, Piotr.; Pawłowski, Roman.; Ranecki, Roman. (Szkoła Aspirantów Państwowej Straży Pożarnej w Poznaniu, 1997)
Omówiono zakres stosowania, odporność chemiczną oraz dekontaminację, konserwację i testowanie chemoodpornych ubrań gazoszczelnych (CUG).
Piotr Guzewski, Roman Pawłowski, Roman Ranecki.
Keywords: Odzież ochronna; BHP; ubranie gazoszczelne; Ubranie chemoodporne; Dekontaminacja