Wybrane zagadnienia planowania i zarządzenia gospodarczego (Szkoła Główna Planowania i Statystyki, 1981)
[Opisano doświadczenia z zakresu budowy i zasad działania podstawowych przyrządów pomiarowych. Publikację uzupełniono tablicami jednostek i stałych fizycznych, parametrów materiałowych, podano wzory niezbędne w pracy laboratoryjnej]
red.tech. Alicja Buczkowska.