Strategie terroryzmu: Próba konceptualizacji - Tomasiewicz, Jarosław
Artykuł jest próbą stworzenia narzędzia pozwalającego na określenie długofalowej strategii organizacji terrorystycznej. Analizuje kategorie: zamachu terrorystycznego, efektu bezpośredniego, efektu pośredniego i celu ostatecznego. Rekonstruuje niektóre strategie terrorystyczne.
Jarosław Tomasiewicz.
Keywords: Terroryzm; Atak terrorystyczny; Strategia