Działalność Policji w sytuacjach kryzysowych: Podejście formalne - Elszkowski, Mirosław.
W artykule omówiono rolę Policji jako formacji współdziałającej w obliczu zaistnienia sytuacji kryzysowych godzących w bezpieczeństwo publiczne, bezpieczeństwo powszechne oraz cyberbezpieczeństwo. Skupiono się na głównych zadaniach tej formacji w świetle regulacji prawnych i przepisów wewnętrznych.
Mirosław Elszkowski.
Keywords: Sytuacje kryzysowe; Policja