Unikatowa katastrofa - Kociuba, Krzysztof.
Opis akcji ratowniczej po katastrofie budowlanej, do której doszło na Zamku Książąt Pomorskich w Szczecinie; w wyniku osunięcia się filara uległa zawaleniu część północnego skrzydła Zamku.
Krzysztof Kociuba.
Keywords: działania kontrolno-rozpoznawcze; Katastrofy budowlane; Akcja ratownicza; Obiekty zabytkowe