Dezynfekcja powierzchni "wrażliwych" - Harmata (dr hab. inż), Władysław; Markowska, Anna.; Pirszel, Jacek.
Celem artykułu jest prezentacja metody dezynfekcji powierzchni materiałów papierniczych niepodatnych na procesy likwidacji skażeń (tzw. powierzchni "wrażliwych") za pomocą gazowego nadtlenku wodoru.
Władysław Harmata.
Keywords: dezynfekcja; materiały celulozowe; Dekontaminacja