Dezynfekcja powierzchni ``wrażliwych'' - Harmata (dr hab. inż), Władysław; Markowska, Anna.; Pirszel, Jacek.
Celem artykułu jest prezentacja metody dezynfekcji powierzchni materiałów papierniczych niepodatnych na procesy likwidacji skażeń (tzw. powierzchni ``wrażliwych'') za pomocą gazowego nadtlenku wodoru.
Władysław Harmata.
Keywords: dezynfekcja; materiały celulozowe; Dekontaminacja