"Bouncing back" after the Deepwater Horizon oil spill
Analiza psychologicznych i behawioralnych zachowań po katastrofie ekologicznej zapoczątkowana wyciekiem ropy naftowej na platformie wiertniczej Deepwater Horizon 20 kwietnia 2010 roku w Zatoce Meksykańskiej.
Lynn M. Grattan, Babette Brumback, Sparkle M. Roberts, Stacy Buckingham-Howes, Alexandra T. Toben.
Keywords: Metody badawcze; rozlewy olejowe; katastrofy ekologiczne; Platformy wiertnicze; Socjologia