Zwei nächtlichte Grossbrände zeitglich in der Altstadt von Hann. Münden
W artykule przedstawiono przebieg masowej akcji ratowniczo-gaśniczej przeprowadzonej na hanowerskiej Starówce podczas gaszenia dwóch pożarów, które wybuchły w krótkim odstępie czasu.
Jürgen Buch.
Keywords: Obiekty zabytkowe; działania interwencyjne; Pożary; Akcja ratowniczo-gaśnicza