"Berlin-Schmöckwitz, Adlergestell 718 bis 780 Feuer klein"
Omówiono pożar magazynu w dawnej fabryce opon w Berlinie-Schmöckwitz. Przedstawiono przebieg akcji ratowniczo-gaśniczej. Problemem było zaopatrzenie wodne.
Frieder Kircher.
Keywords: Zaopatrzenie w wodę; przemysł gumowy; obiekty przemysłowe; magazyny; Pożary