Zwalczanie pożarów olejów mineralnych środkami pianotwórczymi
Przedstawiono laboratoryjne badania dotyczące właściwości pian oraz próby gaszenia płonących olejów mineralnych.
Julian Mokrzycki.
Keywords: Środki gaśnicze pianotwórcze; oleje mineralne