New construction, old problems
W dawniejszych czasach konstrukcje budowlane wykonywano uwzględniając sąsiedztwo, lokalizację w dzielnicy. Często pomijano stan bezpieczeństwa pożarowego. Podobnie dzieje się z nowymi obiektami mieszkalnymi. W artykule podano podstawowe wskazówki dotyczące budowania domów uwzględniając bezpieczeństwo pożarowe.
Allen B. jr. Clark.
Keywords: Budynki; Bezpieczeństwo pożarowe; Budownictwo