High-rise residential fire, Tampa, Florida
Przedstawiono przebieg akcji ratowniczo-gaśniczej najstarszego mieszkalnego budynku wysokiego (13 pięter). Obiekt był źle zabezpieczony, posiadał wadliwy, nieautomatyczny system tryskaczy, dach pokryty był asfaltem, podłogi betonowe wzmocnione stalowymi stropami. Ewakuacja była niemożliwa do przeprowadzenia.
Emilio F. Salabarria, Leslie P. Ennis.
Keywords: Budownictwo mieszkaniowe; Budynki wysokie; Pożary; Akcja ratowniczo-gaśnicza; Stany Zjednoczone (USA)