Gasexplosion in Alsbach
05.02.1999 r. wybuchł gaz w domu mieszkalnym typu ``bliźniak''. W artykule przedstawiono przebieg akcji ratowniczo-gaśniczej i wykorzystane środki ratownicze. Eksplozja gazu zniszczyła doszczętnie obiekt, sąsiednie budynki i samochody. Przyczyną wybuchu był wyciek gazu.
F. Morgenstern.
Keywords: Pożary; Wybuchy; Budownictwo mieszkaniowe; Gaz ziemny