A survey of 40 000 building fires in Switzerland - Fontana, M.; Farre, J. P.; Fetz, C.
Podano wyniki badań pożarów, które powstały w budynkach w kantonie Berno, w latach 1988-1995. Badania były przeprowadzone przez Eidgenössische Technische Hochschule w Zurychu. W analizie wzięto pod uwagę straty w budynkach w zależności od ich konstrukcji.
M. Fontana, J.P. Farre, C. Fetz.
Keywords: Badania pożarnicze; Budynki; Pożary; analiza; Szwajcaria