Führen im THW oder die Kunst des selbstverständlichen
Czwarta część artykułu omawiająca przewodnictwo grupy operacyjnej i znaczenie komunikowania się. Przedstawiono łączność między grupami operacyjnymi THW.
Dieter Diedrich, Jürgen Kardel, H. Strunk.
Keywords: Kierowanie; służby ratownicze; Łączność; Ratownictwo techniczne