Kable o zwiększonej odporności na działanie ognia
Pierwszoplanowym zadaniem związanym z redukcją braku energii elektrycznej jest niezawodność systemów zasilania, której podwyższaniu służą różne rodzaje zabezpieczeń i środki ochronne. Jednym z nich jest ochrona przed pożarem.
Gabriela Królak, Krystyna Kornowska.
Keywords: Odporność ogniowa; Kable