Gerätewagen Höhenrettung
Dla ratownictwa wysokościowego zawodowej straży pożarnej w Kolonii przygotowano specjalny sprzęt ratowniczy - osobisty i do transportu. W artykule opisano sprzęt. Przedstawiono problemy dotyczące ratownictwa wysokościowego.
V. Schneider.
Keywords: samochody specjalne; Ratownictwo wysokościowe; Sprzęt ratowniczy