Wpływ parametrów lotnych produktów spalania na ich wykrywalność w instalacjach wentylacyjnych. [W: Bezpieczeństwo pożarowe budowli: V międzynarodowa konferencja. Warszawa-Miedzeszyn, 14-16 listopada 2005 r. Sygn.P-1297] (Warszawa : Instytut Techniki Budowlanej, 2005. -)
[Dwa parametry mają wpływ na czas zadziałania czujek pożarowych - prędkość przepływu powietrza, rozkład profili prędkości w pomieszczeniach i w przewodach wentylacyjnych. Wnioski z badań m.in. dotyczące wyboru czujek.]
W. Wnęk.
Keywords: Badania pożarnicze; Produkty spalania; Wentylacja; Czujki pożarowe