Analiza wpływu prędkości grzania na parametry wytrzymałościowe stali budowlanych. [W: Bezpieczeństwo pożarowe budowli: V międzynarodowa konferencja. Warszawa-Miedzeszyn, 14-16 listopada 2005 r. Sygn.P-1297] (Warszawa : Instytut Techniki Budowlanej, 2005. -)
[Celem badań było ustalenie wpływu prędkości nagrzewania na wybrane parametry dwóch gatunków stali konstrukcyjnych: stali węglowej ogólnego przeznaczenia oraz stali niskostopowej podwyższonej jakości.]
Z. Bednarek, R. Kamocka.
Keywords: warunki termiczne; Badania pożarnicze; Konstrukcje stalowe