Badanie emisji tlenku węgla podczas rozkładu termicznego płyt pilśniowych. [W: Bezpieczeństwo pożarowe budowli: V międzynarodowa konferencja. Warszawa-Miedzeszyn, 14-16 listopada 2005 r. Sygn.P-1297] (Warszawa : Instytut Techniki Budowlanej, 2005. -)
[Badania przeprowadzono w Department of Fire Safety Engineering Lund University w Szwecji w ramach programu Large Scale Facility realizowanego przez Unię Europejską. Badania emisji gazów toksycznych przeprowadzono wykorzystując kalorymetr stożkowy. Wnioski z badań.]
B. Ościłowska.
Keywords: Badania pożarnicze; Produkty spalania; spalanie; Rozkład termiczny; Materiały drewnopochodne; Kalorymetr stożkowy