Wykorzystanie metody kalorymetru stożkowego do szacowania zasięgu widzialności w dymie powstałym w czasie spalania materiałów poliestrowych. [W: Bezpieczeństwo pożarowe budowli: V międzynarodowa konferencja. Warszawa-Miedzeszyn, 14-16 listopada 2005 r. Sygn.P-1297] - Półka, Marzena (Warszawa : Instytut Techniki Budowlanej, 2005. -)
[W referacie przedstawiono zmiany szybkościredukcji zasięgu widzialności w dymie generowanym w czasie rozkładu termicznego i spalania wybranych materiałów, w modelowym układzie pomieszczenie-korytarz.]
M. Konecki, M. Półka.
Keywords: spalanie; Badania pożarnicze; Rozkład termiczny; Kalorymetr stożkowy; Dym; Tworzywa sztuczne