Krajowy System Ratowniczo-Gaśniczy. Ratownictwo chemiczno-ekologiczne
Przedstawiono organizację i zadania KSRG. Omówiono funkcje KSRG oraz analizę działań w latach 1995-2005.
W. Kubicki.
Keywords: Ratownictwo chemiczne; Ratownictwo ekologiczne