Zarządzanie kryzysowe jako forma zarządzania bezpieczeństwem (Jachranka : Centrum Promocji Informatyki, 2004. -)
[Materiał jest próbą wyjaśnienia wątpliwości oraz wskazania powiązań logicznych i funkcjonalnych pomiędzy zarządzaniem bezpieczeństwem a zarządzaniem kryzysowym.]
E.W. Roguski.
Keywords: Bezpieczeństwo wewnętrzne; bezpieczeństwo powszechne; Zarządzanie kryzysowe; Bezpieczeństwo publiczne