Automatization of fire safety management of the complex objects. Zarządzanie automatyzacją zabezpieczenia przeciwpożarowego obiektów przemysłowych (Ostrava : V°B-Technicka univerzita Ostrava, 1995. -)
[Omówiono automatyczne systemy zabezpieczenia przeciwpożarowego obiektów przemysłowych z uwzględnieniem matematycznych metod ich projektowania i budowania.]
M. Dąbrowski.
Keywords: Budownictwo użyteczności publicznej; Systemy zabezpieczenia przeciwpożarowego; Automatyka; Symulacja