Technologia walki z pożarami lasu - zasady ogólne - Zarzycki, Jarosław (Ostrava, 1998. -)
Omówiono wyniki przeprowadzonych badań dotyczących przebiegu pożarów lasów i określenia szybkości jego rozwoju.
J. Zarzycki.
Keywords: Pożary; Taktyka walki z pożarami; Lasy; Technologia pożarnicza