Rola środków masowego przekazu w działaniach ratowniczych (Ostrava, 1998. -)
[Zanalizowano zasady współpracy straży pożarnej ze środkami masowego przekazu w zakresie: informacji o działalności rozpoznawczo-profilaktycznej w stanie zagrożenia, ciągłej informacji o przewidywanej katastrofie, awarii, klęsce żywiołowej, systematycznej informacji o przebiegu akcji ratowniczo-gaśniczej przekazywanej przez kierownika mediom, sposobu postępowania lokalnych grup społecznych na wypadek stanu zagrożenia życia i mienia.]
D. Wróblewski.
Keywords: Akcja ratownicza; Środki masowego przekazu