Outline of planning and organization of rescue and firefighting actions during forest fires. Planowanie i organizacja ratownictwa oraz taktyka walki z pożarami podczas pożarów lasów - Zarzycki, Jarosław (2000. -)
[Opis kompleksu spraw związanych z akcjami ratowniczo-gaśniczymi podczas pożarów lasów. Przedstawiono model organizacji działań ratowniczo - gaśniczych skupiając się na elementach modeli: wyniku działań, technologii działań sił i środków, powierzchni gaszenia.]
J. Zarzycki.
Keywords: Pożary; Akcja ratowniczo-gaśnicza; Lasy